Håndtering af emballerede varer

Når håndledsbelastningerne skal nedbringes og forebygges, sker det efter en række forebyggelsesprincipper, som retter sig mod forskellige faktorer: tekniske hjælpemidler, arbejdspladsens indretning, udførelsen af arbejdet samt emballagetyper og udformning.

Indhold:

4
1. Nedbringelse og forebyggelse af håndledsbelastninger
i fødevareindustrien
1.1 Generelle forebyggelsesprincipper
1.2 Retningslinjer for forebyggelsen
1.3 Specifikke principper for forebyggelsen


8
2. Tekniske hjælpemidler
2.1 Højdejusterbar løftevogn
2.2 Rullebur/rullecontainer med indstillelige hylder
2.3 Rullebræt med hjul (”hund”)
2.4 Rullebaner
2.5 Løftebord
2.6 Trappesækkevogn
2.7 Sækkevogn
2.8 Stabler
2.9 Palleløftevogn
2.10 Vakuumløfter
2.11 Truck


19
3. Emballage
3.1 Folierede enheder i papbakker
3.2 Papkasser med/uden håndgreb (lukkede)
3.3 Plastkasser med håndgreb (returkasser)


23
4. Henvisninger

Fakta om materialet

Emne: Ergonomi

Sideantal: 24

Udgivelsesår: 2014