Dialog om arbejdsmiljø

Kampagnen ”Dialog om arbejdsmiljø” skal styrke samarbejdet mellem topledelsen og virksomhedens, arbejdsmiljørepræsentanter, chefer og ledere samt HR-ansvarlige.

Tal med din topleder, det betaler sig
En analyse lavet i forbindelse med kampagnen påviser sammenhængen mellem medarbejdertrivsel og en sund bundlinje. Analysen peger bl.a. på, at et godt arbejdsmiljø kan opnås gennem en dialog mellem arbejdsmiljørepræsentanter, chefer og ledere, HR-ansvarlige og topledelse.

Gode råd og diskussionsoplæg
Kampagnen kommer med gode råd til, hvordan arbejdsmiljørepræsentanter fx skal ’tale med topledelsen ude i produktionen’, og hvordan chefer eller ledere ’skal sørge for at af-holde faste møder med fokus på opnåede resultater’. Mens de HR-ansvarlige ’skal have fokus på at ’brede ansvar for arbejdsmiljø ud i virksomheden’.

Ud over de gode råd lægger kampagnen op til diskussionsemner, der kan åbne op for en drøftelse af arbejdsmiljø. Fire små animationsfilm fortæller, hvor forskelligt arbejdsmiljø kan prioriteres, og hvorfor arbejdsmiljø og forretning hænger tæt sammen.

Filmene illustrerer fire karikerede virksomhedscases. De kan fungere som diskussionsoplæg om konsekvenserne af forskellige måder at tænke arbejdsmiljø på, og hvordan man optimerer sammenhængen mellem arbejdsmiljø og forretning.

Se filmklippene ved at klikke her.

Hent materialet

Fakta om materialet

Emne: Generelt

Sidetal: 16

Udgivelsesår: 2019