Elastikker

Forskellige farver på elastikkerne signalerer forskellige styrker og modstand. Træningselastikker kan leveres med og uden håndtag. Og de er billigere, hvis man køber dem i metermål.

BFA Industri kan desværre ikke stå for salg af elastikker og andet træningsudstyr. Søg fx. på internettet med søgeord som træningselastikker, elastikker eller flexbar

Nyt fokus på forebyggelse

Selvom arbejdspladserne har gjort meget for at beskytte medarbejderne mod belastninger, får mange stadig ondt i muskler og led. Flere kommer hurtigt tilbage eller fortsætter med at arbejde, men der er også en del, som bliver sygemeldt i lang tid. Og de risikerer at få det værre, forringe deres livskvalitet og miste jobbet.

25 pct. af det langvarige sygefravær skyldes smerter og besvær i muskler og led. Og af alle førtidspensioner tildeles omkring 20 pct. på grund af besvær og ondt i muskler og led.

Forebyg at smerter fører til lang tids sygefravær

Derfor er det nødvendigt, at arbejdspladserne fokuserer bredere på forebyggelse af smerter i muskler og led. Det er ikke nok at forebygge, at medarbejderne får ondt. Der skal også gøres en indsats for at de, der alligevel får ondt, kun er sygemeldt kortvarigt eller har mulighed for at blive ved med at arbejde.

Her viser forskningen, at det går bedst for dem, der bliver eller kommer tilbage på arbejde, selv om smerterne ikke er helt væk. Derfor er det vigtigt, at arbejdspladserne gør det muligt for dem at arbejde i det omfang, de kan. Det kræver en fælles indsats fra alle på arbejdspladsen. Og her har ledelse, arbejdsmiljøorganisation og samarbejdsudvalg en oplagt opgave.

Få gode råd, værktøjer og øvelser

Kampagnen Job og Krop i industrien formidler viden, gode råd, værktøjer og øvelser, som I kan bruge på din arbejdsplads til at skabe god fysisk trivsel. Og dermed medvirke aktivt til at nedsætte sygefraværet, holde på gode medarbejdere og højne produktiviteten på arbejdspladsen.

Produktiviteten kan forbedres

Når man har opgjort, hvad smerter i muskler og led koster arbejdspladsen, har man traditionelt set på sygefravær. Men i de seneste år har forskningen peget på en langt større og skjult omkostning end egentligt sygefravær. Nemlig den mængde arbejde og den kvalitet af arbejdet, som arbejdspladsen går glip af, når medarbejderne går på arbejde med daglige smerter og nedsat arbejdsevne.

Læs mere her: ’Arbejdspladsen kan gøre mere end at forebygge


Senest revideret den 11. september 2020