Homo kontorius

En utraditionel pjece om kontormennesket, hvis krop ikke er bygget til et stillesiddende arbejde ved en skærm, men tværtimod til det frie liv på savannen. Den giver gode råd til, hvordan kontormennesket kan genfinde sine savannevaner, så stress og unødig belastning af kroppen kan undgås.

Hvis du aldrig har hørt om Homo kontorius, skyldes det ikke, at du sov i biologitimen. Homo
kontorius har aldrig eksisteret - og kommer heller aldrig nogensinde til det. Livet på et kontor er nemlig slet ikke tilpasset den menneskelige natur.

Kroppen er ikke skabt til at sidde stille på en kontorstol foran en skærm og klikke på en mus med stressende deadlines hængende over hovedet. 

Mennesket blev i sin tid designet til at leve på savannen i Afrika. I løbet af en almindelig dag på savannen kom vores forfædre til at grave rødder, plukke bær, nedlægge vildt og bære børn. Kroppen var hele tiden i bevægelse, og den blev brugt til en lang række meget varierede opgaver. 

I dag er savannens grønne horisont skiftet ud med kontorlandskabet, og arbejdsopgaverne ser unægtelig noget anderledes ud. Men kroppen er den samme. Hvordan klarer din savannekrop sig, når den anbringes foran skærmen og får en række opgaver, der skal være nået inden et vist tidspunkt?

Læs denne utraditionelle pjece og få gode råd til, hvordan du kan genfinde dine savannevaner og undgå unødig stress og belastning i arbejdet.

Hent materialet

Fakta om materialet

Emne: Ergonomi

Sideantal: 4