På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.

Ok, det er forståetLæs mere om vores brug af cookies
  • Min side
  • Om BFA Industri
  • Arkiv
  • Kontakt
Bfa I Graa Header1
Arbejdsmiljø i industrien
  • Arbejdsmiljøemner 
    • Generelt 
      • AMO's opgaver
      • |Uddannelse
      • |Ledelse og udvikling
      • |Graviditet
      • |Køb, salg og service
      • |Produktivtet, kvalitet og arbejdsmiljø 
        • Redskabets opbygning
        • |Trin 1: Problemanalyse 
          • Analyse af arbejdsproces
          • |Analyse af intern transport
          • |Mellemlagre
          • |Systematisk risikovurdering
        • |Trin 2: Årsager og konsekvenser 
          • Kortlæg årsager og konsekvenser
        • |Trin 3: Forbedringsforslag og løsninger 
          • Identificér forbedringsforslag
        • |Trin 4: Prioriter indsats 
          • Prioritering af idéer og forslag
        • |Trin 5: Beslutningsgrundlag 
          • Tilbagebetalingstid
          • |Udarbejdelse af beslutningsgrundlag
    • |APV 
      • Hvorfor APV?
      • |Konkrete værktøjer
      • |Videoer til inspiration
    • |Kemi / Biologi 
      • Kemileksikon
      • |Styr på kemien
      • |Overfladebehandling mm
      • |Svejsning og metalstøbning
      • |Asbest og nano
      • |Køretøjer
      • |Affald
      • |Allergi og beskyttelse
      • |Epoxy og isocyanater
      • |Køling og smøring
    • |Ulykker 
      • ATEX
      • |Maskiner og værktøjer
      • |Stråling og elektricitet
      • |Metoder til forebyggelse
      • |Branchespecifikke vejledninger
      • |Safety Observer
    • |Psykisk arbejdsmiljø 
      • Helbred og arbejde
      • |Samtaler 
        • Kommunikation og godt arbejdsmiljø
      • |Trivsel og psykisk arbejdsmiljø
      • |Stress, konflikter og usikkerhed 
        • Kampagne postkort
    • |Ergonomi 
      • Arbejdsstedets indretning
      • |Ensidigt gentaget arbejde (EGA)
      • |Løft og arbejdsstillinger
      • |Vibrationer
      • |Job & Krop i industrien
      • |Instruktioner og hjælpemidler 
        • Powerpoint
        • |Tekniske hjælpemidler
        • |Print en plakat
    • |Unge / Nyansatte
    • |Indeklima
    • |Støj 
      • Støjberegner
  • |Kampagner 
    • Planlæg kampagner 
      • Hvad er kampagner?
      • |Før kampagnen
      • |Under kampagnen
      • |Efter kampagnen
      • |Tjekliste
    • |Gode metoder 
      • Få stærke basiselementer
      • |Budskaber
      • |Utraditionelle virkemidler
      • |Opslag der virker
      • |Igen-, igen-effekten
      • |Involvering og effekt
      • |Formidle resultater
      • |Kommunikation
      • |Kampagnemateriale
      • |Ram målgruppen
    • |Startkampagne
    • |Værnemiddelkampagne 
      • Øjne
      • |Hænder
      • |Hørelse
    • |Faldkampagne
    • |Logo og design til download
    • |Kampagnemateriale 
      • Om kampagnematerialer
    • |Bliv inspireret 
      • Startkampagne: HK Scan
      • |Startkampagne: Danpo
    • |Tidligere kampagner
  • |Arrangementer
  • |Til projektlederen 
    • Aktivitetsforslag
    • |Design 
      • Retningslinjer
      • |Farver
      • |Skrifttyper
      • |Logo varianter
      • |Ikoner
      • |Grafisk design på publikationer
    • |PowerPoint-skabeloner
    • |Kontakt
    • |Rapport
  • |Links 
    • Officielle instanser
    • |Udenlandske links
    • Min side
    • Om BFA Industri
    • Arkiv
    • Kontakt
  • Generelt
  • APV
  • Kemi / Biologi
  • Ulykker
    • ATEX
    • Maskiner og værktøjer
    • Stråling og elektricitet
    • Metoder til forebyggelse
    • Branchespecifikke vejledninger
    • Safety Observer
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Ergonomi
  • Unge / Nyansatte
  • Indeklima
  • Støj
  • Forside »
  • Arbejdsmiljøemner »
  • Ulykker »
  • ATEX »
  • ATEX i fødevareindustrien - Sukkervare og chokolade fabrikker
Gem side ved at oprette dig som bruger her

ATEX i fødevareindustrien - Sukkervare og chokolade fabrikker

Denne vejledning henvender sig til virksomheder,der fremstiller chokolade og sukkervarer. ATEX er et forholdsvis nyt ord i dansk arbejdsmiljø. ATEX betyder egentlig »Atmosphere explosible« – det er fransk for »eksplosiv atmosfære«

Formålet med vejledningen er at hjælpe virksomhederne til at afklare, om der er eksplosionsrisiko på deres arbejdspladser. Den skal altså hjælpe med at svare på spørgsmålene: »Er vi omfattet af de nye regler?« og »skal vi lave en ATEX-apv?«
----------------------------------------------------------------------
Indhold

 1. HVAD BETYDER ATEX?
 2. EKSPLOSION - KAN DET FOREKOMME HOS OS?
     Stoffer, der kan eksplodere
     Eksposionsgrænser
     Støv
     Flammepunkt
     Ilt
     Tændkilder
 3. HVAD SIGER ATEX-REGLERNE?
     Bruger- og leverandør-regler
     Arbejdspladsregler
 4. ER VI OMFATTET AF ATEX-REGLERNE?
     Undtagelser
 5. VI ER OMFATTET! HVAD GØR VI?
     Substitution (erstatning af stoffer og materialer)
     Zoneklassificering
     Tekniske foranstaltninger
     Skiltning og opmærkning
     Uddannelse/instruktion
     Skriftlige instrukser
     Andre administrative tiltag
     Fremgangsmåde
 6. ATEX-APV
 7. HVAD KOSTER DET AT OVERHOLDE ATEX-REGLERNE?
 8. TOMS GRUPPEN A/S
 9. CARLETTI A/S

Hent digitalt materiale (gratis)
- åbnes i nyt vindue

 

ATEX i fødevareindustrien - Sukkervare og chokolade fabrikker

FAKTA OM MATERIALET

Arbejdspladstype: Fødevareindustrien

Emne: ATEX

Udgivelsesår: 2006

Materialer

  • 5S - Bedre arbejdsmiljø
  • Airbags og selestrammere
  • Anhugning - Forholdsregler og sikkerhed
  • Antenner
  • Arbejde med dæk og fælge
  • Arbejdsulykker
  • ATEX og autolakering
  • ATEX - vejledning om laboratorier og procesindustrien
  • ATEX i autobranchen
  • ATEX i fødevareindustrien - Fiskemel
  • ATEX i fødevareindustrien - Møller og Industribagerier
  • ATEX i fødevareindustrien - Sukkervare og chokolade fabrikker
  • ATEX og rustbeskyttelse
  • ATEX på kraftvarmeværker
  • Ben- og Fiskemel
  • Betonelementindustrien
  • Bremseprøvestande
  • CE-mærkede maskiner
  • Drikkevarebranchen
  • El- og Hybridbiler
  • Elektronikindustri
  • Elevatorer
  • Elevatorer del 1
  • Elevatorer m.v. - del 2
  • Er arbejdsulykken anmeldt?
  • Fald og snublen
  • Fiskeindustri
  • Fjederviklemaskiner
  • Forebyg arbejdsulykker
  • Forebyggelse af ulykker
  • Fyrværkeri
  • Hændeligt uheld eller klodsmajor?
  • Industribagerier
  • Intern transport - Metal
  • Intern transport - Træ
  • Klar til ATEX
  • Køleanlæg
  • Lovpligtige eftersyn af maskiner og værktøjer
  • Maskiner
  • Master
  • Mindre nedbrud i produktionen
  • Mobiltelefoni
  • Pjece: Har I fingrene i maskinen – eller styr på sikkerheden?
  • Registreringsværktøj til nærved-ulykker
  • Reparation af maskiner til plastforarbejdning for arbejdsledere
  • Reparation af maskiner til plastforarbejdning for reparatører
  • Reparation, service og vedligehold
  • Revisionsgrave
  • Risikovurdering
  • Robotrensning af støbegods
  • Robotter
  • Råstofudvinding
  • Sikker brug af knive
  • Sikker brug af transportable stiger
  • Sikkerhed ved service og reparation
  • Sikkerhedskassen
  • Sikring af maskiner - Gode løsninger
  • Statisk elektricitet
  • Stilladser på skibsværfter - vejledning
  • Strømforsyning ved arbejde i snævre rum
  • Støberier
  • Tjekliste 1 - Arbejdslokalet, hvor maskinen skal stå
  • Tjekliste 2 - Modtagelse af maskine
  • Tjekliste 3 - Opstilling og installation af maskine
  • Tjekliste 4 - Indstilling, oplæring og programmering
  • Tjekliste 5 - Daglig drift
  • Tjekliste 6,7 & 8 - Rengøring og vedligeholdelse, fejlfinding samt nedtagelse, udfasning og bortskaffelse
  • Tjekliste til leverandøren ved maskinindkøb
  • Ulykker - Fra UPS til OBS
  • Ulykkesforebyggelse
  • Ulykkesforebyggelse gennem ændring af holdninger og adfærd
  • Undersøgelsesværktøj til arbejdsulykker
  • Vinkelslibere
  • Vådgravning og vådsugning
  • Forside »
  • Arbejdsmiljøemner »
  • Ulykker »
  • ATEX »
  • ATEX i fødevareindustrien - Sukkervare og chokolade fabrikker

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i industrien – Fælles information fra arbejdsgivere og arbejdstagere