ATEX i fødevareindustrien - Sukkervare og chokolade fabrikker
Denne vejledning henvender sig til virksomheder,der fremstiller chokolade og sukkervarer. ATEX er et forholdsvis nyt ord i dansk arbejdsmiljø. ATEX betyder egentlig »Atmosphere explosible« – det er fransk for »eksplosiv atmosfære«
Formålet med vejledningen er at hjælpe virksomhederne til at afklare, om der er eksplosionsrisiko på deres arbejdspladser. Den skal altså hjælpe med at svare på spørgsmålene: »Er vi omfattet af de nye regler?« og »skal vi lave en ATEX-apv?«
----------------------------------------------------------------------
Indhold
1. HVAD BETYDER ATEX?
2. EKSPLOSION - KAN DET FOREKOMME HOS OS?
Stoffer, der kan eksplodere
Eksposionsgrænser
Støv
Flammepunkt
Ilt
Tændkilder
3. HVAD SIGER ATEX-REGLERNE?
Bruger- og leverandør-regler
Arbejdspladsregler
4. ER VI OMFATTET AF ATEX-REGLERNE?
Undtagelser
5. VI ER OMFATTET! HVAD GØR VI?
Substitution (erstatning af stoffer og materialer)
Zoneklassificering
Tekniske foranstaltninger
Skiltning og opmærkning
Uddannelse/instruktion
Skriftlige instrukser
Andre administrative tiltag
Fremgangsmåde
6. ATEX-APV
7. HVAD KOSTER DET AT OVERHOLDE ATEX-REGLERNE?
8. TOMS GRUPPEN A/S
9. CARLETTI A/S